Kaitalia.reismee.nl

Saluta dall'Italia!

(wegensinternetprobleempjes volgen de foto'shelaas pas volgende week, excuses voor het ongemak dames&heren)

Dag beste mensen! Volgens mij is het alweer 3 weken geleden dat ik wat van me heb laten horen, dus tijdvoor een update, want ik heb weer een het een en ander te vertellen dames&heren!Dus, zet je schrap:)

Allereerst wilde ik even mijn schoonzus uit het hoge noorden tegemoet komen met de volgende fantastische quote: 'Ik geloof net zo min in zwart als wit, maar heb wel vertrouwen in geroosterde kapoen, boter en bier... ik zweer echter bij goede wijn, en naar mijn mening is ieder die zich daarop verlaat, verzekerd van een plaatsje in de hemel' - was getekend Luigi Pulci (een Florentijnse dichter van zo'n 600 jaar geleden) De meeste die mij een beetje kennen zullen snappen dat een uitspraak als deze bij mij niet in het verkeerde keelgat kan schieten, integendeel: ik vreet me hier een ongeluk aan allerlei lekkernijen en typisch Toscaanse gerechten. Dus maakt u zich geen zorgen mevrouw Steendam;) Om alle gerechten op te gaan noemen is wat overdreven maar welk gerecht mij bijvoorbeeld erg goed smaakt hier, is gli spaghetti bianchi..gewoon de kale spaghetti met wat olijfolie,tomaatjes&parmazaanse kaas doet wonderen tijdens de pommerigi(middagmaaltijden)!

Uhm ff kijke, laten we bij het begin beginnen: La Fiorentina contra Milan. Dat was me nog is een vermakelijk potje! Samen met 1 zwitserse,1 oostenrijkse en 3 japanners van school zijn we op 24 feb. naar stadion Artemio Franchi geweest. Wel een droom die werkelijkheid werd moet gezegd, want om de Rossoneri(roodzwarten) eindelijk is in het echt te kunnen zien schitteren was tot dan toe nog een groot gemis in mijn leven. Nesta, Ambrosini, Gatusso, Ronaldinho, Pato & niet te vergeten meneertje Pirlo van Milan en Gilardino, Jovetic & Montolivo van Le Viola(de paarsen) hebben me zkr kunnen vermaken. Het was een spannend potje en ik hoopte dat het zou eindigen in een gelijk spel. Maar na de gelijkmaker vanonze dekselse Huntelaar kregen 'de mannen van Berlusconi' het in de blessuretijd toch nog voor elkaar om de winnende binnen te knallen. Dat deed even pijn bij de Florentijnen: Afgetroefd en verslagen dropen de supporters stuk voor stuk af. Niet langer provoceerden ze de ietwat fanatieke supporters van Milan(die overigens maar 30 meter van mij vandaan zaten) met teksten als: Milan, Milan..Vaffanculo! Waarvan ik de betekenis beter maar ff in het midden kan laten;) Enfin, ondanks de uitslag en de ietwat ver weggelegen zitplaatsen, heel erg vet om een keer een echte Italiaanse competitiewedstrijd bij te wonen!

Dan heb ik ook nog een paar dagtourtjes gemaakt met wat vrienden. Eentje naar Arezzo, klein stadje in Toscane. Misschien dat sommige het kennen omdat de Oscarwinnende film: 'La vita è bella' daar is opgenomen. Overigens een mooie, trieste film over een joods gezin dat naar een concentratiekamp wordt gestuurd. Verder een typisch toscaans stadje. Ook nog een dagje in Lucca geweest. Echt een prachtige stad/dorp, waarvan het centrum is omringd door een stadsmuur. Het schijnt dat Giacomo Pulcini, een wereldberoemde operaschrijver hier geboren is. En ten slotte ben ik vorige week zaterdag samen met mijn huisgenoot Najati ook nog naar La Spezia en een nabijgelegen dorpje genaamd Portovenere geweest. Waarvan ik de laatste iedereen kan aanraden om ooit een keer heen te gaan: Adembenemend! De foto's spreken voor zich.. Een vriend van Najati, die ons heeft opgepikt in La Spezia met zn 'prachtige' Lancia, heeft ons een rondleiding gegeven in zijn territorium. Daarna zijn we gezellig wat wezen drinken en nog wat later op de avond de trein richting huis gepakt.

Oja, school. Dat deed ik ook nog hier. Ik moet zeggen dat het een stuk voortvarender gaat de laatste weken. Mijn vocabulaire is groot genoeg geworden om me enigszins verstaanbaar te kunnen maken. En met het behouden van de discipline om minimaal 5/6 uur per dag alleen maar met Italiaans bezig te zijn, zie ik weldegelijk een mogelijkheid dat ik het over 3 maandjes redelijk vloeiend spreek. Verder is onze klas van locatie veranderd en zitten we nu serieus maar 50 meter van de Ponte Vecchio af. Het toeristentrekkertje van de stad, mede omdat het de enige brug is die Duitsers bij het verlaten van de stad midden jaren 40 niet hebben opgeblazen. Op enkele foto's kun je de brug zien, tis degene met allemaal kleine huisjes erop.

Ik ben overigens gepromoveerd naar het volgende niveau: livello 2, wat niet zoveel voorstelt maar toch wel fijn is dat dat in ieder geval gelukt is. Over 2 weken is de volgende toets om toegang te verkrijgen naar niveau 3. Gewoon iedere dag vol goede moed naar school gaan en af en toe maar even slikken als er weer een nieuwe werkwoordconditie (geen idee wat het NL woord ervoor is) wordt behandeld. Want het blijft een ingewikkelde taal als je het mij vraagt.

Voor de rest fiets ik wat af met mijn prachtige mountainbike;). La primavera (de lente)is te ruiken en tochtjes door de heuvels zijn onvermijdelijk!Zie de foto's maar. Natuurlijk wordt er geregeld hier en daar vino rosso genuttigd in casa mia of ergens anders in het stadje met studiegenoten, maar dat soort praktijken spreken voor zich natuurlijk! Ook heb ik in de tussentijd weer 2 kooklessen gehad. Ik leer daar wel verschillende kunstjes van een paar rasechte spaghettivreters, maar lol maken met Annie & Felix staat toch wel voorop!

Wat rest is de komst van mijn lieftallige principessa! Dat kan ons ook echt niet langer meer duren!! Hoewel ik hier meer dan voldoende geniet was het gemis van het vrouwtje deze 6 weken regelmatig afzien geblazen: tijd voor een gelukkig weerzien aankomende woensdag op Pisa Airport! De weersverwachtingen zijn niet verkeerd, in ieder geval beter dan bij jullie;) Hoe dan ook, even 3 dagen volledig opladen!

Ik hou het weer even voor gezien, tot de volgende update tutti!

Ciao

pouw

Supermooi wat je daar allemaal mee maakt Keey! Even naar Fiorentina - Milan.., wat vet! Thomas Dekker nog rond zien fietsen in Lucca? Geniet van de tijd samen met je moppie!

Ciao!

Rocco

Aardig verhaal weer Gert..Helaas was Kaladze niet van de partij, maar die was denk ik druk met andere zaken ergens in het midden oosten ofzo ;)!

Ik mis toch wel echt wat kaas-verhalen..je stelt me teleur!!

Ciao x

timo

veel plezier met ing,
hou je het wel n beetje rustig i tuoi vicini??!!
(= voor de buren)
ltrs

Yoni

Mooi man, klinkt allemaal goed!! Keep it up :-)

xx

Carolien

Hey Kai,
Klinkt allemaal geweldig enthousiast. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Bourgondisch leven in Toscane:-) Mooie combinatie.
Afgezien van de inhoud van je verhaal wil ik ook nog even zeggen dat je verhaal leest as 'n tiet :-). Kunt het bij thuiskomst wel bij een of andere uitgever aanbieden:-). Hoop dat de rest van je verblijf even goed genieten wordt.. of nóg meer! Succes met je studie ook, maar dat natuurlijk slechts terzijde.... Zoen, Carolien, en ook van Ad en Loes hier natuurlijk!

Majorie en Jessie

Hmmm, de beruchte penne, met verse tomaten, de lekkerste olijfolie en de befaamde echte parmesan! Gemaakt door een echte Italiaanse big mamma... Ik kan nog van haar gerechten dromen en mijn buik begint gelijk te rommelen! Het heerlijkste Italiaanse eten is simpel , met pure smaken. Dat is inderdaad wat ik me nog herinneren van mijn Italie verblijf!
Daarnaast heb ik een tijd geleden nog een ontzettend leuk boek geschreven van een vrouw en haar innerlijke zoektocht (ik zal Ing de titel wel geven...) Een heel gedeelte van het boek gaat over eten in Italie!! Ook daarin staat een legendarisch stuk over de beste pizza mozzarella, verkrijgbaar naar een wedstrijd van Milaan in een compleet afgelegen straatje. Ik had het stuk graag willen quoten, maar het boek ligt bij mijn moeder. Dus ik kan niet zo sjiek doen, maar honger krijg je er zeker van...
Heerlijk dat Ingrid er (bijna) is.
Geniet van elkaar!
Jessie kon 2 seconden naar je foto kijken, en werd daar al verlegen van, terwijl ze toch vanochtend in de auto een liedje over je heeft gezongen!
Daarom een klein bescheiden kusje van Jessie,
En een heerlijke vrolijke kus van Yero!

Liefs Majorie

Sandra

Hi Kaijakkes!

Mooie verhalen weer... Heel veel plezier met uw Ingie!!!
Geniet ervan en blij mooie verhalen schrijven...

Kus

Sandra

Wil

Hé die Kai,

Ik heb weer genoten van je verhaal! Blijf vooral op deze manier schrijven, dan houd je iedereen geboeid. Heel veel plezier de komende dagen met Ingrid, geniet ervan.

Dikke kus, Wil

Davy

Kai,

mooi verhaal, beetje kort voor jou doen. goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt.

Maar ik weet niet wie jou heeft ingelicht over het weer want het is prachtig. 15 graden lekker zonnetje de hele mik mak :)

Veel plezier met je vriendinnetje, ik zie der af en toe nog wel is langs scheuren op der fietsje :)

Groeten!

Dominic

Kai,
Wat moet jij het geweldig hebben daar. Enthousiaste verhalen en ik zou zo met je willen ruilen. Overigens raad ik je aan KNMI.nl te bezoeken om te zien dat het weer hier beter moet zijn dan bij jou. Heb overigens geen idee bij wat je bedoelt met 3 dagen opladen vaardat je vriendin komt. Maar dat hoor ik nog wel

Groet
Dominic

Juran

Bro, ben het met Caro eens. Je verhalen zijn een genot om te lezen. Zaterdag zullen wij InGrid hier goed opvangen en emotioneel ondersteunen waar nodig :-) Proberen we haar gelijk in te palmen voor deze regio "Roden de top van Drenthe"of "Er gaat niets boven Groningen". We horen van haar vast de nodige details. Kus en geniet

yoni

Wanneer komt je nieuwe verhaal ;-)